Ajankohtaista
KalpaTarun BrainMind Audit® -palvelu juhlistaa juhlavuotta!
Jos harjoittelet meditaatiota tai olet vain utelias aivosi ja mielesi tilasta, palvelu voi tarjota sinulle arvokkaita oivalluksia.
Katso lisätietoja seuraavista linkeistä:
https://eegmeditation.eu/fi/brainmind-audit
https://doi.org/10.3390/app12199560
* Psykiatri Hans Berger teki 6. heinäkuuta 1924 ensimmäisen tallenteen ihmisen aivoista sähköisestä aktiivisuudesta, mikä loi perustan nykyaikaiselle elektroenkefalografialle (EEG).
Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä KalpaTaruun osoitteessa:
Syyskaudella 2023 toteutettuun ensimmäiseen tutkimusryhmään kuului 16 henkilöä. Säännöllinen hengitysharjoittelu tuotti heille monia objektiivisesti ja subjektiivisesti havaittuja suotuisia vaikutuksia. Erityisen selkeästi paranivat aivojen neurofysiologiset toiminnot ja ahdistuksen määrä lieventyi.
Omakohtaisessa palautteessa mielialan todettiin rauhoittuneen, tunne-elämän tasapainoittuneen, myönteisyyden ja uusien ajatusten isääntyneen. Myös nukkuminen ja päätöksentekokyky oli monilla parantunut ja ilo ja optimismi lisääntynyt.
Helmikuussa 2024 alkavaan uuteen tutkimusryhmään etsitään nyt erityisesti sellaisia henkilöitä, joilla ei olisi paljonkaan aikaisempaa kokemusta hengityksen säätelystä, joogasta, meditaatiosta tai muista itsensä kehittämiseen käytetyistä fyysisistä tai mentaalisista harjoittelumuodoista. Lue lisää täältä.
26.7. 2023
Muutama paikka vapaana tutkimukseen, jossa tutkitaan 3 kuukautta kestävän, päivittäisen hengitysharjoittelun vaikutuksia aivoihin ja mieleen neuropsykofysiologisilla qEEG-mittauksilla. Harjoittelujakso kestää syyskuusta joulukuuhun 2023. Tutkimuksessa osallistujat oppivat säätelemään hengitystään ja vaikuttamaan omaan hyvinvointiinsa.
Sopiva hengitys rauhoittaa, vähentää ahdistusta, mielen harhailua ja häiritseviä ajatuksia. Sen on havaittu vaikuttavan suotuisasti tunnetiloihin, mielialaan ja kognitiivisiin kykyihin.
Neurotieteellistä perustutkimusta:
BM-Sciencen (Brain and Mind Technologies Research Centre) asiantuntijoiden, filosofian tohtoreiden Andrew ja Alexander Fingelkurtsin toteuttamassa tutkimuksessa selvitetään, kuinka joogan klassiset hengitysharjoitukset vaikuttavat aivotoimintoihin, mieleen ja minuuden kokemukseen. Tämä tapahtuu kartoittamalla harjoittelun aiheuttamia objektiivisia muutoksia qEEG aivosähkökäyrässä. Lisäksi käytetään standardoituja kysymyskaavakkeita ja omakohtaisia raportteja. Harjoitusten ohjaajana toimii FM, fysioterapeutti Malla Rautaparta ja koordinaattorina FT Tarja Kallio-Tamminen.
Voittoa tavoittelemattoman tutkimuksen hinta on osallistujalle 375€. Hinta sisältää kaksi qEEG-mittausta ja BrainMind Audit® profiilia, jotka antavat selkeän kuvan keskeisten aivotoimintojen tasosta tutkimusjakson alussa ja lopussa, henkilökohtaisen opetuksen jakson alussa, sekä ohjatun harjoittelun kerran viikossa lähi- ja etäohjauksessa.
Lisätietoa:
Euroopan joogafederaatio järjestää 13.-14.5. kolmannen kerran vuosittaisen BeYogaBeyond symposionsa. Suosittu, kaikille avoin ja ilmainen online-tapahtuma sisältää jooga- ja meditaatiosessioita, esitelmiä ja musiikkiesityksiä. Tarja Kallio-Tamminen esittelee su 14.5. klo 15.30.-16.00 KalpaTarun tulevaa hengitystutkimusta otsikolla Pranayama and mental health - how to combat the rising number of mental problems. Katso ohjelma ja tilaa linkki täältä.
Ennakkotietona kerrottakoon myös, että kesäkuussa 18.-23.6. on tulossa suuri joogatapahtuma World Yoga Summit. Se järjestetään Yoga Vidyan ylläpitämässä ashramissa Bad Meinbergissa Saksassa. Tämä Euroopan suurin ashrami on jo itsessään näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka.