Idän viisauden ja modernin tieteen kohtauspaikka
Kalpataru on hindumytologiassa myyttinen maailmanpuu, elämänpuu ja kosminen toivomuspuu, joka yhdistää näkyvän maailman todellisuuden korkeampiin kerroksiin. Sisäisenä pilarina se yhdistää myös ihmisen kaikki voimavarat samaan elävään kokonaisuuteen.
Maailmankuvan murros
Uuden ajan taitteessa henki erotettiin aineesta, ja tiede keskittyi ulkomaailman lainalaisuuksiin. Kvanttimekaniikan myötä hiukkasmekanistisen materialismin perusteet kuitenkin pettivät. Ihmisen tieto, toiminta ja tavoitteet ovat osa todellisuuden kudosta, jolloin aineen ja mielen suhde on arvioitava uudelleen.
Joogafilosofia ja -psykologia
Joogassa ihminen nähdään monikerroksisena kompleksina kokonaisuutena, jonka kehityksessä fyysiset, emotionaaliset ja mentaaliset tekijät limittyvät toisiinsa. Tietoisuutensa lisääntyessä hän tavoittaa selkeämmän käsityksen todellisuudesta, ja omasta roolistaan sen vastuullisena osana.
EEG-avusteisuus
EEG-avusteisuus antaa mahdollisuuden subjektiivisen kokemuksen ja objektiivisten mittaustulosten yhdistämiseen. KalpaTarun ja BM-Sciencen neurofenomenologinen lähestymistapa pohjautuu BrainMind Audit ja Self-Me-I mittareihin, joilla on saadaan tietoa aivojen ja mielen vuorovaikutuksesta, minuuden rakenteista sekä ihmisen kyvystä itse säädellä sisäisiä tilojaan.
Filosofin vastaanotto
Vuonna 2011 aloittanut Filosofinen praktiikka tarjoaa mahdollisuuden avoimeen ja tasavertaiseen keskusteluun. Keskustelussa ei pyritä valmiisiin ratkaisuihin, vaan kokemuksia ja näkökulmia avoimesti jakamalla omakohtaisesti oivaltamaan jotakin uutta. Joogafilosofiasta ja neurotieteestä ammennettaessa tärkeäksi toimintamuodoksi on muotoutunut EEG-avusteinen meditaatio®.
Euroopan joogafederaatio
Tarja Kallio-Tamminen on vuodesta 2020 alkaen toiminut aktiivisesti Euroopan joogafederaatiossa Suomen edustajana. Swami Suryananda Saraswatin 15 vuotta sitten perustamalla järjestöllä on edustajia yli 20 Euroopan maassa.